با گذشت بیش از سه ماه از برگزاری مراسم تقدیر از برگزیدگان فرهنگستانهای چهارگانه جمهوری اسلامی ایران، نشانهای دولتی این افراد هنوز به آنها اعطا نشده است.
مراسم تقدیر از اسماعیل سعادت (برگزیده فرهنگستان زبان و ادب فارسی)، پرویز دوامی (برگزیده فرهنگستان علوم)، عبدالکریم وصال (برگزیده فرهنگستان علوم پزشکی) و حسین کلاقیچی گنجینه (برگزیده فرهنگستان هنر) 29 فروردین امسال در محل کتابخانه ملی برگزار و لوح های سپاس این افراد به همراه سکه های بهار آزادی به آنها اهدا شد اما به دلیل حضور رئیس جمهور در سفر استانی قم، اعطای نشان های دولتی به آینده ای نزدیک موکول شد که این زمان تاکنون فرا نرسیده است.
"کنزی" دبیر مشترک فرهنگستانهای جمهوری اسلامی ایران در گفتگویی کوتاه با مهر، با اظهار تعجب از اعطا نشدن نشانهای برگزیدگان، گفت: «در آن مراسم چون رئیس جمهور حضور نداشت و به جایش معاون علمی وی به مراسم آمده بود، مراسم رسمی اعطای نشان ها نیز طبیعتاً برگزار نشد و قرار شد در آینده ای نه چندان دور طی مراسمی رسمی این کار صورت بگیرد که تا به حال این مراسم به تاخیر افتاده است.»
وی افزود: «ما همچنان منتظر اعلام زمان برگزاری این مراسم توسط دفتر اعطای نشانهای ریاست جمهوری هستیم که هنوز این زمان اعلام نشده است. پیگیریهای خبرنگار مهر از دفتر اعطای نشانهای ریاست جمهوری نیز نتیجهای به جز پاسخ فوق را در پی نداشت.»
یکی از مسئولان این دفتر اعلام زمان برگزاری مراسم اعطای نشانهای دولتی را منوط به برنامهریزیهای دفتر رئیس جمهور و خارج از اختیارات دفتر اعطای نشانها دانست. به گزارش مهر، در آن مراسم حسن حبیبی با اشاره به برپایی برنامه گرامیداشت برگزیدگان فرهنگستان های چهارگانه ایران در کتابخانه ملی، از بی توجهی مسئولان به وضعیت فرهنگستان های مذکور و اینکه آنها حتی جایی برای برگزاری چنین مراسمی ندارند، ابراز تاسف کرد.
وی همچنین نسبت به آماده نشدن بخش نمایشگاهی فرهنگستانها در سالهای بعد نیز ابراز نگرانی کرد و این مشکل را با عدم تخصیص بودجه کافی برای آنها مرتبط دانست.
سال گذشته "نصرالله سفیدبخت" شخصیت برگزیده فرهنگستان علوم نشان درجه یک دانش، "محمدعلی موحد" شخصیت برگزیده فرهنگستان زبان و ادب فارسی نشان درجه یک دانش، "حسین حکمت" شخصیت برگزیده در فرهنگستان علوم پزشکی نشان درجه یک دانش و "محمود جوادی پور" شخصیت برگزیده فرهنگستان هنر نشان درجه یک هنر را از رئیس جمهور دریافت کردند.