کتاب نیوز  شناسنامه

کتابخانه ملی قرآن قاجاری خرید!

کتابخانه ملی جمهوری اسلامی طی مذاکراتی یکی از نفیس‌ترین نسخه خطی قرآن کریم را که مربوط به دوره فتحعلی شاه قاجار است از مالک آن خریداری کرد. 
  
این نسخه از قرآن مجید به خط "زین‌العابدین قزوینی"، بزرگ‌ترین نسخ‌نویس تاریخ است. اگر چه زین‌العابدین قزوینی قرآن‌های زیادی کتابت نکرده ولی همین قرآن نشان‌دهنده تبحر وی در به کارگیری تکنیک‌های هنری است. 35 هنرمند مختلف کار تذهیب و نگارگری را روی این قرآن انجام داده‌اند.

مالک این قرآن ادیب برومند، شاعر و عضو جبهه ملی ایران است. وی از آبان سال 1328 که جبهه ملی ایران به رهبری محمد مصدق شکل گرفت از هـواداران نهضت ملی ایران شد و با سرودن اشعار میهنی و سیاسی به انتقاد از نفوذ سیاسی انگلیس و تحریکات شوروی سابق پرداخت. گفته می‌شود این قرآن قرار بوده در بازارهای جهانی و از طریق دلالان نسخ خطی خریده شود که نهایتاً کتابخانه ملی با مذاکراتی توانست مالک را توجیه کند که این نسخه را به این کتابخانه بفروشد.

هنوز رقمی را که کتابخانه ملی بابت این نسخه از قرآن کریم پرداخت کرده اعلام نشده است. کاتب این نسخه نفیس "زین‌العابدین قزوینی" است. وی از استادان مسلّم خط نسخ و کاتب مخصوص فتحعلی شاه بوده که به هنگام اقامت این پادشاه در شیراز به حضور وی رفت و مورد عنایت وی قرار گرفت. وی همچنین از این شاه قاجار لقب "معجزه نگار" گرفت.

همچنین بخشی از آثار زین‌العابدین قزوینی در موزه خوشنویسی شهر قزوین در کنار دیگر آثار خوشنویسان سده‌های مختلف نمایش داده می‌شود. به گزارش فارس، کتابخانه ملی پیش از این نسخه نفیس دیگری از قرآن کریم را که مربوط به دوران صفوی بود به قیمت 25 میلیون تومان خریده بود.

"فتح‌الله کشاورز"، مدیر بخش نسخ خطی کتابخانه ملی پیش از این درباره گران‌ترین نسخه خطی خریداری شده در سال 86 به خبرنگار فارس گفته بود: گران‌ترین نسخه "کلیات جامی" بود که کتابخانه ملی حدود 35 میلیون تومان بابت آن پرداخت کرد. به گفته وی، دستخط این اثر منسوب به خود جامی است و اگر این نسخه دستخط خود جامی هم نباشد نسخه‌ای است که مربوط به دوران حیات جامی است.

کتابخانه ملی تا اویل زمستان سال 84 تنها 32 هزار نسخه خطی در مخزن خود داشت. ولی به گفته علی‌اکبر اشعری، رئیس این کتابخانه تعداد آثار خطی در این مرکز از مرز 50 هزار نسخه فراتر رفته است. 

۱۳۸۷/۰۳/۰۶
 مطالب مرتبط 

هم اندیشی
ارسال صفحه به دوستان
چاپ

ادبیاتتاریخ و سیاستدین و فلسفهعلوم انسانیهنرمرجع

بایگانی  
خیال روی شما / سید حمیدرضا برقعی
شعر تفریح زندگی‌ام شده است... شفیعی کدکنی می‌گوید شاعر موفق کسی است که شعرش خاص‌پسند و عوام‌فهم باشد. فکر می‌کنم شعرم بار عوام‌فهمی‌اش بالاتر باشد؛ حالا اگر خواص هم پسندیدند چه بهتر!... مسیرم را به هیچ وجه تغییر نخواهم داد. برای مدح اهل‌بیت شاعر شدم...
۱۳۸۷/۰۶/۰۷
جناب! خویشتن‌دار باش / 25 تابلو از نهج‌البلاغه
از همکاران نزدیکت، سخت مراقبت کن... مبادا هرگز چونان حیوان شکاری باشی که خوردن آنان را غنیمت دانی؛ زیرا مردم دو دسته‌اند: دسته‌ای برادر دینی تو و دسته‌ی دیگر همانند تو در آفرینش... مبادا بر مردم منّت گذاری یا خُلف وعده نمایی... مبادا هرگز در آن چه که با مردم مساوی هستی، امتیازی بخواهی!
۱۳۸۷/۰۶/۰۴
باتلاق یا دریا؟ / فاطمه علیزاده
همه‌ی بچه‌های کوچه عاشق هما بوده‌اند. پدرها اما قدغن کرده بودند که پسرها با هما بازی کنند. آن‌ها همیشه با هم بوده‌اند تا این‌که کم کم از هم جدا می‌شوند و حالا در بزرگسالی دوباره به هم رسیده‌اند.
۱۳۸۷/۰۶/۰۳

بایگانی  
شوهر آمریکایی
جلال آل احمد
گرگین خان
سید علی موسوی
لحظه‌ی زخمی‌شدن حباب
مجتبی زحمتکش
پاپوش
مجید قیصری
فروشگاه عربی
زکریا تامر
انجمن مخفی / فصل دو
احمد شاکری
بعد از ظهر سگی
فرورتیش رضوانیه
بی‌پناه
آنتوان چخوف / سروژ استپانیان

بایگانی  
ای عشق مهمانی بس است
فاضل نظری
آواز خوشت بوی دل سوخته دارد
هوشنگ ابتهاج
پیام دادم و گفتم بیا خوشم می‌دار
شیخ اجل سعدی
و ان یکاد بخوانید و در فراز کنید
لسان‌الغیب حافظ
شبت خوش باد من رفتم
حکیم سنایی

بایگانی  
توافت‌های ایران و خارج
صالح شخصی
نحن معترضون غلیظاً للخلیج الفارسیه
حمید ربیعیان
همچون یک کدوتنبل
محمد جاوید
بررسی ابعاد ادبی"یه توپ‌دارم‌قلقلیه"
رضا احسان‌پور
مترو حیوان نجیبی است
علیرضا لبش

بایگانی  
دومین بزرگترین کتابخانه‌ی دنیا
به بزرگی یک دائرة‌المعارف
خال لب
کتاب لندن

بایگانی  
مصطفای من
مطهره طبیبی
ستاره‌ای دنباله‌دار، گریزان به آغوشت
مصطفی حسن‌زاده
نشانه
مهران محرمیان
قلپ
نفیسه مرشدزاده

       


پیشنهاد شما
پشت جلد
فهرست
فرم عضویت در خبرنامه‌ی کتاب
فروش اینترنتی "امید و دلواپسی"
بازارچه‌ی کتاب‌های دست دوم
ماهنامه‌ی فرهنگی تحلیلی
انجمن حمایت از قربانیان سلاح‌های شیمیایی
درباره‌ی کتاب‌نیوز
روی جلد | پیشنهاد ما | نقد و نظر | بازارچه | کتابخانه | نقطه سر خط | پیشنهاد شما | دیگران | شناسنامه
کلیه حقوق متعلق است به موسسه « میراث اهل قلم » . باز نشر مطالب با ذکر « کتاب نیوز » بلامانع است.
طراحی سایت، هاست(هاستینگ)، ثبت دامنه - رادکام