کتاب نیوز  شناسنامه

حضور پر رنگ آنه ماری شیمل در نمایشگاه کتاب

آنه‌ماری شیمل با ترجمه‌هایی از آثارش در نمایشگاه کتاب تهران حضور دارد.

کتاب‌ "مولانا دیروز، امروز، فردا" از آثار تازه ترجمه‌شده‌ی این اسلام‌شناس آلمانی در نمایشگاه کتاب است.

این کتاب که مجموعه‌ی مقاله‌های مولوی‌پژوهی شیمل است، توسط محمد طرف گردآوری و ترجمه شده و توسط انتشارات بصیرت در نمایشگاه عرضه شده است.

«مولانا؛ دیروز، امروز، فردا»، «زبان نمادین مولانا»، «داستان عابد در مثنوی مولوی»، «مفهوم نماز در آثار مولانا»، «تشبیهات شاعرانه‌ی مسیح (ع) و مریم (س) در شعر مولوی»، «تطهیر با شعله‌های عشق»، «موسیقی و سماع: چرخش افلاک» و «کربلا و حضرت امام حسین (ع) در ادبیات فارسی و هند»، مقاله‌های این کتاب‌اند.

کتاب دیگری نیز که سال گذشته از این اندیشمند منتشر شده، در نمایشگاه عرضه شده است. «در قلمرو خانان مغول» در شمار پژوهش‌های شیمل در تاریخ است که با ترجمه‌ی فرامرز نجد سمیعی توسط انتشارات امیرکبیر منتشر شده است.

پروفسور آنه‌ماری شیمل هفتم آوریل سال 1922 میلادی، در آلمان به دنیا آمد.‌ در سال‌ 1941از رساله‌ی‌ تحصیلی‌ خود با عنوان‌ «خلیفه‌ و قاضی‌ در مصر اواخر قرون‌ وسطا‌» دفاع‌ کرد‌ و سپس‌ در سال‌ 1943، دوره‌ی‌ دکتری‌ فلسفه‌ی‌ خود را در رشته‌ی‌ شرق‌شناسی‌ به‌ اتمام‌ رساند. بیش از یکصد عنوان کتاب از این پژوهشگر باقی ‌مانده است که از جمله تألیف و ترجمه‌های او به «نوای نی» (نخستین دفتر شعر آنه‌ماری شیمل)، «زبان تصاویر مولانا جلال‌الدین رومی»، «جاویدنامه‌ی اقبال لاهوری» و «گزیده‌ی دیوان شمس» می‌توان اشاره کرد.

آنه‌ماری‌ شیمل‌ در مهرماه‌ 1381 هجری شمسی در مراسم‌ بزرگداشتش در تهران‌ شرکت‌ کرد و چند ماه بعد یعنی در ژانویه‌ی 2003 میلادی درگذشت.

 

۱۳۸۷/۰۲/۱۸
 مطالب مرتبط 

هم اندیشی
ارسال صفحه به دوستان
چاپ

ادبیاتتاریخ و سیاستدین و فلسفهعلوم انسانیهنرمرجع

اصل44 و ادبیات ملی/ رضا امیرخانی
تنها کتابی که در کتابخانه‌های آمریکا به آن برخوردم "بوف کور" هدایت بود که وقتی در یکی از ایالت‌ها یعنی اوهایو بررسی کردم، دیدم در طول یک سال اصلا کسی آن را به امانت نگرفته بود. بنابراین صرف ترجمه تمام‌کننده نیست.
۱۳۸۷/۰۲/۲۲
مطهری و گروه خون ما
جناب مولوی گفته است: صد هزاران طفل سر بُبریده شد، تا کلیم الله موسی زنده شد. این سخن مال مولای روم نیست، قبل از او هم ابن عربی گفته است، بعدها دیگر رواج پیدا کرد؛ آن بزرگوار می‌گوید: موسای کلیم دفعتاً به بار نیآمده! این یُذَبِّحُونَ اَبناءَ هُمْ...
۱۳۸۷/۰۲/۱۶
سیدمرتضی؛ 40سال قبل
روح شاعرانه‌ای داشت، شعرهای زیبایی می‌سرود و همه از شعرهای او خوششان می‌آمد. ولی نمی‌دانم چرا شعرهایش را جمع آوری نکرد... یادم می‌آید به شعرای مطرح آن زمان مثل شاملو، اخوان، فروغ، احمدرضا احمدی و دیگران بسیار علاقه داشت.
۱۳۸۷/۰۲/۲۱

بایگانی  
دعوتی برای نوشیدن چای
یوسف شارونی / حسین سیدی
در رؤیاى بابل / فصل اول
ریچارد براتیگان / پیام یزدانجو
چند روایت معتبر درباره‌ی کشتن
مصطفی مستور
گلوی آهنی
میخائیل بولگاکف/ نیره توکلی
بستنی‌فروش و رونالدینهو
حمید نوایی لواسانی
هزار و سیصد و سمنان / فصل 19
محسن حدادی، سیدعلی موسوی و...
کلم تُرشی
سید علی موسوی
یک بار در عمر
جومپا لاهیری/ فرشید عطایی

بایگانی  
با ابر بی‌رمق، حرَجی بر کویر نیست
محمد مجتبی احمدی
فرمانروایی خانه بر دوشم، محبت کن
فاضل نظری
سیب‌بودن مسیر خوبی نیست
محمد کاظم کاظمی
خاتون بی‌ملاحظه!
آرش پورعلیزاده
تقویم خاطرات من از هوش می‌رود
مرتضی حیدری آل‌کثیر

بایگانی  
تمام پاسخ او یک کلام بود: زرشک!
مصطفی حسن‌زاده
نطق انتخاباتی سرلیست
استاد بوالفضول الشعرا
دستورالعمل تبلیغاتی
داریوش کاردان
خداحافظ عشق افلاطونی من!
حامد تأملی
آخرین شگردهای انتشار کتاب
فرورتیش رضوانیه

بایگانی  
کتاب لندن
رونمایی از گنبد نهم
کتابخانه‌های عصر خلاقیت
14 قرن بعد

بایگانی  
ساعت، نه و ده دقیقه خون راه افتاد
محمدصادق کریمی
دریبل دوطرفه
مصطفی حسن‌زاده
و قاف حرف اول قلب است
محسن حدادی
قیام بعد از رکوع
محبوبه سلیمی

       


پیشنهاد شما
پشت جلد
فهرست
فرم عضویت در خبرنامه‌ی کتاب
انجمن حمایت از قربانیان سلاح‌های شیمیایی
درباره‌ی کتاب‌نیوز
روی جلد | پیشنهاد ما | نقد و نظر | بازارچه | کتابخانه | نقطه سر خط | پیشنهاد شما | دیگران | شناسنامه
کلیه حقوق متعلق است به موسسه « میراث اهل قلم » . باز نشر مطالب با ذکر « کتاب نیوز » بلامانع است.
طراحی سایت، هاست(هاستینگ)، ثبت دامنه - رادکام