کتاب نیوز  شناسنامه

دست‌خط پروین اعتصامی در سازمان اسناد

سال گذشته بیش از 2 هزار سند به سازمان اسناد و کتابخانه ملی اهداء شد و بیش از 10 برابر این تعداد نیز فروخته شده است.    
 
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی در نشست خبری با خبرنگاران از وضعیت اهداء و خرید اسناد تاریخی گزارشی داد. به گفته اشعری، هدایت کردن اسنادِ در اختیارِ مردم به سمت آرشیو اسناد ملی یکی از اتفاقات مهمی است که طی دو سال گذشته شتاب بیشتری گرفته است.

اشعری گفت: «رقم اسنادی که به سازمان اسناد ملی اهداء یا فروخته شده غیر از واگذاری اسناد طبق روال جاری و عادی است. رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی از مردم خواست تا اسناد و مدارک خود را دور نریزند و حتی تمبرها، مجلات و روزنامه‌های خود را برای استفاده در اختیار این سازمان قرار دهند.»

طبق اظهارنظر کارشناسان تعداد بی‌شماری اسناد تاریخی در خانه‌های مردم نگهداری می‌شود با این حال از رقم این اسناد اطلاعی در دست نیست. به گفته اشعری، کسی رقم دقیقی درباره اسناد در اختیار مردم ندارد.

به گزارش فارس، سازمان اسناد و کتابخانه ملی طی سال‌های اخیر توانسته اسناد و گنجینه‌های بسیاری را جذب کند. سال گذشته مجموعه خواف، یکی از نخستین مجموعه‌های شخصیت‌های سیاسی و سرشناس ایران به مخزن کتابخانه و اسناد ملی ایران اهدا ‌شد. گنجینه خواف مجموعه دست‌نوشت‌ها، خاطرات زندان، درس‌های فلسفی سیدحسن مدرس طی 7 سال تبعید در شهر خواف است.

چند سال پیش نیز مجموعه‌ای از اسناد و آثار "پروین اعتصامی" را خانواده وی به این سازمان اهداء کرد. با این حال طبق گفته اشعری سال گذشته سازمان اسناد و کتابخانه ملی برای خرید اسناد تاریخی مشکل بودجه داشته است. اشعری در نشست خبری خود حاضر نشد درباره شرایط سال گذشته صحبت کند. 

۱۳۸۷/۰۲/۱۷
 مطالب مرتبط 

هم اندیشی
ارسال صفحه به دوستان
چاپ

پیشنهاد شما
پشت جلد
فهرست
فرم عضویت در خبرنامه‌ی کتاب
فروش اینترنتی "امید و دلواپسی"
بازارچه‌ی کتاب‌های دست دوم
ماهنامه‌ی فرهنگی تحلیلی
انجمن حمایت از قربانیان سلاح‌های شیمیایی
درباره‌ی کتاب‌نیوز
روی جلد | پیشنهاد ما | نقد و نظر | بازارچه | کتابخانه | نقطه سر خط | پیشنهاد شما | دیگران | شناسنامه
کلیه حقوق متعلق است به موسسه « میراث اهل قلم » . باز نشر مطالب با ذکر « کتاب نیوز » بلامانع است.
طراحی سایت، هاست(هاستینگ)، ثبت دامنه - رادکام