کتاب نیوز  شناسنامه

جشن 500 روز با مولوی برگزار شد

جشن 500 روز با مولانا با سخنرانی مولوی پژوهان و علاقه‌مندان مولوی و اجرای قطعات موسیقی و پخش فیلمی درباره مولانا، عصر چهارشنبه (28 آذر) در تالار وحدت برگزار شد. 
  
به گزارش فارس، در ابتدای این جشن که بیش از 4 ساعت به طول انجامید، کلیپ «من غلام قمرم» به آهنگسازی صادق چراغی، خوانندگی علیرضا قربانی، کارگردانی محمد پرویزی و تهیه کنندگی بنیاد فرهنگی رودکی پخش شد.

سپس "علی اصغر محمدخانی" مدیر نشست‌های شهر کتاب و مسئول برگزاری این جشن گفت: «این جشن به مناسبت پاپان درس‌گفتارهای مولانا که هر هفته روزهای چهارشنبه در شهر کتاب برپا بود، ترتیب داده شده است. درس گفتارهای مولانا از روز 4 مرداد 1385 شروع به فعالیت کرد و در 28 آذر 1386 پس از 500 روز که 63 جلسه را دربرمی گرفت، به کار خود پایان می‌دهد.»

محمدخانی پیشنهاد تأسیس بنیاد مولوی را ارائه و عنوان کرد: «در کشور ما مرکز سعدی شناسی و حافظ شناسی در شیراز وجود دارد که برنامه‌هایی را به مناسبت بزرگداشت این شاعران برگزار می‌کند. در خراسان نیز مرکز فردوسی شناسی، خیام شناسی و عطار‌شناسی چنین کاری را انجام می‌دهند. اما در مورد مولانا این بنیاد وجود ندارد و ما اساس‌نامه آن را آماده کردیم و امیدواریم چنین بنیادی تأسیس شود.»

اجرای موسیقی سنتی توسط گروه همنوازان برنامه بعدی این جشن بود که با سازهای سه تار و فلوت اجرا و شد و اشعاری روی موسیقی با صدایی دلنشین خوانده شد. غلامرضا اعوانی رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه هم پس از دکتر احد جلالی به عنوان دیگر سخنران این مراسم به عارف بودن مولانا اشاره و تصریح کرد: «همه دنیا اعتراف کردند که مولانا یک عارف و متفکر بزرگ است و در هیچ فرهنگی نظیر ندارد که تفکر الهی چنین زیبا با زبان شعر بیان شود.» وی با بیان اینکه مولانا به مقام وصول رسیده است، تأکید کرد: در جامعه ما منطق ولایت وجود دارد و ما حرفش را می‌زنیم اما چه کسی از بین ما از منطق اولیا حرف زده است؟ مولانا منطق اولیا را بیان می‌کند.

پخش فیلم «از شمش تا شمش» بخش دیگر جشن 500 روز با مولانا را تشکیل می داد. این فیلم که تاکنون در هیچ جایی پخش نشده است و در این مراسم نیز نیمی از آن به نمایش درآمد، به بلخ، قونیه و خوی سری زده بود و روایتی روی آن رد پای مولانا را در سال 2007 در این شهرها جستجو می کرد.

پس از آن بهنام دادانی به نواختن تار پرداخت که روح الله خسرو‌بک با نواختن تنبک او را همراهی می کرد. این دو نوازنده قطعاتی را در دستگاه بیات ترک اجرا کردند.

آیدین آغداشلو نقاش و مدرس تاریخ هنر در سخنان خود به طرح این پرسش پرداخت که چرا بعد از حدود 700 سال از آغاز نگارگری در ایران، ما با این تعداد اندک از مثنوی مصور روبرو هستیم؟
وی پس از بسط سؤالش عنوان کرد: پاسخ سریعی برای این پرسش ندارم، و در تاریخ نقاشی ایران جفای عظیمی در حق مثنوی صورت گرفته است.

بهاءالدین خرمشاهی، پژوهشگر نیز در سخنان خود به بیان ویژگی های غزل مولانا پرداخت و درباره کتاب خود با عنوان «انسانم آرزوست» که اخیرا رونمایی شده است، اظهار داشت: شاید فرق گزیده غزلیات من با گزیده غزلیات شفیعی کدکنی و سروش در این است که تعلیقات من بیشتر است و احتمالا بیشتر به درد جوانان می خورد.

سعید حمیدیان استاد دانشگاه علامه طباطبایی نیز به مقایسه غزل مولانا با سعدی و حافظ پرداخت و چنین بیان کرد: در آثار سعدی کمترین نامی از گرم‌روهای (تندروهای عرفان و طریقت) مانند منصور و بایزید و شیخ صنعان نیست، حافظ نیز با آنکه از آن‌ها در غزلیاتش نام می‌برد همه ابعاد شخصیت این‌ها را دوست ندارد، ولی در غزلیات مولانا فراوان از این‌ها یاد شده است.

نواختن ساز بالابان توسط صادق چراغی حسن ختام جشن 500 روز با مولانا بود.

 

۱۳۸۶/۰۹/۲۹
 مطالب مرتبط 
تأویلی بر غزلیات شمس تبریزی
خیابان مولوی در شأن مولوی نیست
"آرمین" مثنوی را با کمدی الهی تطبیق داد
مولاناخوانی "کلمن بارکس" در آمریکا
انتشار مجدد قدیمی‌ترین زندگینامه‌ مولوی
نسخه‌ی خطی جلال‌الدین همایی از مثنوی
ترکیه هم‌چنان از جیب مولانا می‌خورد
بازخوانی آثار شکسپیر و مولوی در نقاشی
دو کتاب جدید یحیی یثربی
یونسکو مسئول تعیین متولی برای شخصیت‌ها نیست
کارهای عجیب مولانا دوستان ایرانی!
فخرالدینی: هیچ‌کس درباره‌ی "سال مولوی" پیشنهادی به ما نداد
دینانی: کوتاهی ایران در مورد مولوی نابخشودنی است
انتشار 400 غزل مولانا به انتخاب خرمشاهی
مولانا در میان چشم بادامی‌ها
سایت تخصصی مولانا بازگشایی شد
مولوی پژوهی در دانشگاه مریلند!
کارهای جدید "کاووس حسن‌لی"
فراخوان همایش "داستان‌پردازی مولوی"
فراخوان سومین جشنواره‌ تصویرسازی کتاب‌های درسی
کشف رموز سعدی و حافظ در دانشگاه کویت
مولوی در شبکه چهار سیما
بزرگداشت مولانا در پاییز تهران
مراسم بزرگداشت عطار در کدکن نیشابور
ترکیه یک میلیون کارت پستال مولانا هدیه می‌دهد
سرود ترکی مولوی در واتیکان!
مصادره‌ی میراث ادب ایران
شب عروسی مولانا در قونیه
چهل شاعر ایرانی به زیارت مولانا می‌روند
هند و قطر برای مولانای ایرانی فیلم جهانی می‌سازند
"نقد حال" مولانا در فرهنگسرای نیاوران
مولوی «در سایه گنبد سبز» ترکیه

هم اندیشی
ارسال صفحه به دوستان
چاپ

ادبیاتتاریخ و سیاستدین و فلسفهعلوم انسانیهنرمرجع

بایگانی  
واکنش سریع! به تفریحات و بیکاری امیرخانی
من به این "جوان" حق می‌دهم که در آن هوای گرم انجمن قلم که تابستانها حتی یک کولر نداشت؛ توهم نویسندگی پیدا کند... شما آمار نویسندگان بیکار در این دولت را با تمام دولت‌های قبل و بعد از انقلاب مقایسه کنید... ما اصولاً غلط می‌کنیم از زبان قاضی مرتضوی شوخی شوخی حرف بزنیم!
۱۳۸۷/۰۹/۰۳
120دقیقه‌برای‌9کتاب‌/ عماد افروغ
خطری که ما را تهدید می‌کند؛ سیاسی شدن دین و یا به عبارتی «ماکیاولیسم» مذهبی است... آیا این امکان وجود ندارد که قدرت سیاسی و یا حتی قدرت اقتصادی محور تعیین ارزش‌ها و حق و باطل شوند؟... قابلیت‌های نظری خود را به رخ غرب می‌کشیم اما غرب را مرجع داوری تلاش‌های خود قرار می‌دهیم... یکی از پیش فرض‌های روشنفکری «حق مدار بودن» آن نسبت به انسان‌هاست.
۱۳۸۷/۰۸/۲۹
ادبیات توان تغییر ندارد / مصطفی مستور
هیچ‌کس با خواندن یک رمان متحول نمی‌شود... ادبیات نمی‌تواند زندگی ما را به معنای جوهری تغییر دهد. چیزهای بسیاری وجود دارد که می‌تواند تأثیری عمیق‌تر و شگفت‌تر از ادبیات داشته باشد. این کار از عهده‌ ادبیات برنمی‌آید... ساختار زندگی ما در غم و اندوه تنیده است و اندوه بشری خیلی بیشتر از شادی‌های اوست.
۱۳۸۷/۰۸/۲۵

بایگانی  
اجرت
پرسیوال اورت / اسدالله امرایی
نفر چهارم
جان راسل / محسن حدادی
چند روایت معتبر درباره‌ی برزخ
مصطفی مستور
ساعت خواب
سید علی موسوی
مرغ ِ بخش
ایتالو کالوینو / اعظم رسولی
کِرم شلیل
نادر ابراهیمی
این زنان
آنتوان چخوف / سروژ استپانیان
شوهر آمریکایی
جلال آل احمد

بایگانی  
به کُشته مرده‌های تو قسم
کاظم بهمنی
من دف نوازِ صورتِ خورشیدم
حافظ ایمانی
مرد‌ آن‌‌است که از نسل‌سیاوش باشد
حامد عسکری
فرجام تلخ آرزو
یوسفعلی میرشکاک
خویش را اول مداوا کن
حاج میرزا حبیب خراسانی

بایگانی  
خواجــــه پیشی
سعید سلیمانپور (بوالفضول ‌الشعرا)
شوهر کامپیوتری
ابوالفضل زرویی نصرآباد
مرگ تدریجی یک آبگوشت بزباش
رویا صدر
قسمت آخر ترانه‌ مادری
محسن حدادی
توافت‌های ایران و خارج
صالح شخصی

بایگانی  
شیخ بهایی در ملک
دفاع به روایت ارتش
بوی جوی مولیان
دومین بزرگترین کتابخانه‌ی دنیا

بایگانی  
ماندن در مدار تو
نفیسه مرشدزاده
به خیال خودم کسی شدم
محسن حاجی کریمی ساری
بخشش یا انتقام؟!
مهران محرمیان
به سجده افتادن
هاجر قاسمی

       


پیشنهاد شما
پشت جلد
فهرست
فرم عضویت در خبرنامه‌ی کتاب
فروش اینترنتی "امید و دلواپسی"
بازارچه‌ی کتاب‌های دست دوم
پژوهشکده فرهنگ و معارف
ماهنامه‌ی فرهنگی تحلیلی
انجمن حمایت از قربانیان سلاح‌های شیمیایی
درباره‌ی کتاب‌نیوز
روی جلد | پیشنهاد ما | نقد و نظر | بازارچه | کتابخانه | نقطه سر خط | پیشنهاد شما | دیگران | شناسنامه
کلیه حقوق متعلق است به موسسه « میراث اهل قلم » . باز نشر مطالب با ذکر « کتاب نیوز » بلامانع است.
طراحی سایت، هاست(هاستینگ)، ثبت دامنه - رادکام