کتابخانه ملی پاریس در اقدامی عجیب برای نخستین بار بعد از 150 سال پرده از منابع مکتوب اروتیک خود کنار زد.
بیش از 150 سال است که دسترسی به این منابع مکتوب و تصویری در کتابخانه ملی پاریس ممنوع بوده است.
به گزارش فارس به نقل از آسوشیتدپرس، کتابخانه ملی پاریس در نمایشگاهی بیش از 350 تصویر، طراحی و به ویژه کتاب را در این موضوعات به نمایش میگذارد. بسیاری از این منابع مربوط به قرن هیجدهم میلادی هستند که تاکنون دسترسی به آنها امکانپذیر نبوده است.
بازدید از این نمایشگاه که تا دوم مارس سال 2008 برپاست تنها برای افراد بزرگسال در نظر گرفته شده است.
دسترسی به این منابع در کتابخانه ملی فرانسه در قرن بیستم با تشکیل کمیسیونهایی در کتابخانه صورت میگرفته است.
تاریخچه تأسیس کتابخانه ملی فرانسه به سال 1368 میلادی برمیگردد. در آن زمان شارل پنجم کتابخانهای را با بیش از هزار نسخه خطی در یکی از تالارهای اصلی ساختمان لوور دایر کرد. این نسخهها تا زمان لویی یازدهم یعنی سال 1483 به میزان قابل توجهی افزایش یافت تا آنجا که لویی دوازدهم تصمیم گرفت کتابخانه را توسعه دهد. این کتابخانه با تغییر شاهان و قصرهای آنان نیز تغییر میکرد. اما با تصویب قانون واسپاری کتاب در نیمه اول قرن شانزدهم تعداد کتابهای این کتابخانه سیر صعودی پیدا کرد.
در سال 1692 در کتابخانه سلطنتی به روی عموم مردم گشوده شد و نهایتاً در سال 1789 کتابخانه سلطنتی رسماً کتابخانه ملی نامیده شد.