کتاب نیوز  شناسنامه

مردم نگاری تصویری ایران در 5مجلد

کتاب‌های "مردم نگاری تصویری، آیین‌های ایرانی" برای نخستین باردر قالب یک مجموعه پنج جلدی از سوی این پژوهشکده مردم‌شناسی منتشر می‌شود.

به گزارش کتاب‌نیوز، مدیر گروه مطالعات آیینی و اسطوره‌شناسی پژوهشکده مردم‌شناسی با اعلام این خبر گفت: این مجموعه نخستین تولیدات میان رشته‌ای در ادبیات و مباحث پژوهشی مردم‌شناسی در قالب عکس است که تا پایان سال منتشر خواهد شد.

"علیرضا حسن‌زاده" افزود: تهیه عکس از مراسم آیین‌های ایرانی در حوزه‌های متفاوت و ثبت تصویری آیین‌های در معرض زوال و آیین‌هایی که امروزه کمتر اجرا می‌شوند از اهداف این برنامه است.

وی با اشاره به چاپ نخستین جلد از مجموعه کتاب‌های مردم نگاری تصویری، آیین‌های ایرانی در ماه‌های آینده، اظهار داشت: این کتاب دربرگیرنده تصاویری از آیین‌های قالیشویان مشهد اردهال، علم واچینی در سیاهکل، شفای مقدس در منطقه لوشان گیلان، قربانی شتر در کاشان، مراسم پیر شالیار در کردستان، آیین زار در بندر عباس و بندر لنگه، گواتی در سیستان و بلوچستان، پیر چک چک در یزد و زیارت امامزاده گزو درمازندران با مقالات و مطالب تحلیلی است.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، "پژواک آفتاب" نام دومین عنوان کتاب از این مجموعه است که با مقدمه‌ای در زمینه جایگاه حضرت محمد(ص) در آیین‌ها و باورهای مردم ایران با عکس‌هایی از مراسم مبعث پیامبر و بازتاب باورهای اعتقادی و ایمانی به آن حضرت در مراسمی با عنوان "آق قویون" که در منطقه ترکمن برگزار می‌شود، تهیه شده است.

"جلد سوم این مجموعه به تصاویری از مراسم نخل‌گردانی در ابیانه، جلد چهارم به آیین‌های جشن تیرگاه در بین ارامنه تهران و مردم مازندران و پیرپتر سیستان و بلوچستان و جلد پنجم نیز به آیین ورزاجنگ در استان گیلان و چمر ایلام اختصاص یافته است.

آیین قالی‌شویان مشهد اردهال از جمله آیین‌هایی است که هر سال در دومین جمعه مهرماه در مشهد اردهال شهرستان کاشان برگزار می‌شود.

در این مراسم ده‌ها هزار نفر با گردآمدن در این مکان با حمل تخته قالی به‌عنوان نماد قالی‌ای که پیکر حضرت سلطانعلی فرزند بلافصل امام‌محمد باقر(ع) بر روی آن تشییع شده آن را در چشمه شسته و به عزاداری می‌پردازند. حضرت سلطانعلی(ع) به دعوت مردم فین کاشان و برای هدایت و تبلیغ دین اسلام به این دیار هجرت کرده بود اما پس از سه سال ارشاد مردم به دستور هشام بن عبدالملک به شهادت رسید.

اهالی منطقه با شنیدن خبر درگیری امامزاده سلطانعلی (ع) با مزدوران هشام چوب به دست به یاری ایشان شتافتند اما پا پیکر قطعه قطعه شده آن حضرت مواجه شدند. آنان فرزند امام محمد باقر (ع) را با احترام در قالی گذاشته و در چشمه محل شستشو دادند.

۱۳۸۶/۰۷/۳۰
 مطالب مرتبط 

هم اندیشی
ارسال صفحه به دوستان
چاپ

ادبیاتتاریخ و سیاستدین و فلسفهعلوم انسانیهنرمرجع

بایگانی  
خیال روی شما / سید حمیدرضا برقعی
شعر تفریح زندگی‌ام شده است... شفیعی کدکنی می‌گوید شاعر موفق کسی است که شعرش خاص‌پسند و عوام‌فهم باشد. فکر می‌کنم شعرم بار عوام‌فهمی‌اش بالاتر باشد؛ حالا اگر خواص هم پسندیدند چه بهتر!... مسیرم را به هیچ وجه تغییر نخواهم داد. برای مدح اهل‌بیت شاعر شدم...
۱۳۸۷/۰۶/۰۷
جناب! خویشتن‌دار باش / 25 تابلو از نهج‌البلاغه
از همکاران نزدیکت، سخت مراقبت کن... مبادا هرگز چونان حیوان شکاری باشی که خوردن آنان را غنیمت دانی؛ زیرا مردم دو دسته‌اند: دسته‌ای برادر دینی تو و دسته‌ی دیگر همانند تو در آفرینش... مبادا بر مردم منّت گذاری یا خُلف وعده نمایی... مبادا هرگز در آن چه که با مردم مساوی هستی، امتیازی بخواهی!
۱۳۸۷/۰۶/۰۴
باتلاق یا دریا؟ / فاطمه علیزاده
همه‌ی بچه‌های کوچه عاشق هما بوده‌اند. پدرها اما قدغن کرده بودند که پسرها با هما بازی کنند. آن‌ها همیشه با هم بوده‌اند تا این‌که کم کم از هم جدا می‌شوند و حالا در بزرگسالی دوباره به هم رسیده‌اند.
۱۳۸۷/۰۶/۰۳

بایگانی  
این زنان
آنتوان چخوف / سروژ استپانیان
شوهر آمریکایی
جلال آل احمد
گرگین خان
سید علی موسوی
لحظه‌ی زخمی‌شدن حباب
مجتبی زحمتکش
پاپوش
مجید قیصری
فروشگاه عربی
زکریا تامر
انجمن مخفی / فصل دو
احمد شاکری
بعد از ظهر سگی
فرورتیش رضوانیه

بایگانی  
آخر قصه‌ی فرهاد شنیدن دارد
کاظم بهمنی
نمی‌کنی ای گل یک دم یادم
رهی معیری
تو بجنب پاره پاره که خدا دهد رهایی
مولانا جلال‌الدین محمد بلخی
شکست‌خورده‌ی ‌طوفان ‌واژه‌ها
سید حمیدرضا برقعی
ای عشق مهمانی بس است
فاضل نظری

بایگانی  
توافت‌های ایران و خارج
صالح شخصی
نحن معترضون غلیظاً للخلیج الفارسیه
حمید ربیعیان
همچون یک کدوتنبل
محمد جاوید
بررسی ابعاد ادبی"یه توپ‌دارم‌قلقلیه"
رضا احسان‌پور
مترو حیوان نجیبی است
علیرضا لبش

بایگانی  
دومین بزرگترین کتابخانه‌ی دنیا
به بزرگی یک دائرة‌المعارف
خال لب
کتاب لندن

بایگانی  
واسطه‌ی نجوا
نفیسه مرشدزاده
مصطفای من
مطهره طبیبی
ستاره‌ای دنباله‌دار، گریزان به آغوشت
مصطفی حسن‌زاده
نشانه
مهران محرمیان

       


پیشنهاد شما
پشت جلد
فهرست
فرم عضویت در خبرنامه‌ی کتاب
فروش اینترنتی "امید و دلواپسی"
بازارچه‌ی کتاب‌های دست دوم
ماهنامه‌ی فرهنگی تحلیلی
انجمن حمایت از قربانیان سلاح‌های شیمیایی
درباره‌ی کتاب‌نیوز
روی جلد | پیشنهاد ما | نقد و نظر | بازارچه | کتابخانه | نقطه سر خط | پیشنهاد شما | دیگران | شناسنامه
کلیه حقوق متعلق است به موسسه « میراث اهل قلم » . باز نشر مطالب با ذکر « کتاب نیوز » بلامانع است.
طراحی سایت، هاست(هاستینگ)، ثبت دامنه - رادکام