روزنامه کیهان از اظهارنظر معاون فرهنگی وزارت ارشاد به شدت انتقاد نموده و خواهان توضیحات بیشتر شد.
به گزارش کتابنیوز در این یادداشت که در بخش اخبار ویژه این روزنامه منتشر شده، آمده است:
«نویسنده حرفه ای در کشور وجود ندارد و افراد از روی اجبار این حرفه را به عنوان شغل دوم انتخاب می کنند»!
مطلب فوق را دکتر "محسن پرویز" معاون فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به هنگام گشایش نمایشگاه کتاب در تالار برق شهر کرمان مطرح کرده و توضیح نداده است که منظور ایشان از "نویسنده حرفهای" چیست؟ و آیا صدها عنوان کتاب که همه ساله در شاخههای مختلف علمی، فنی، ادبی و... به رشته تحریر درمیآیند کار نویسندگان آماتور! و غیرحرفهای است؟
درباره این بخش از اظهارنظر معاون فرهنگی ارشاد که «نویسندگان از روی اجبار این حرفه را به عنوان شغل دوم انتخاب کردهاند» باید پرسید چرا نمیگوئید، نویسندگان از روی اجبار به شغل دوم روی آوردهاند؟ در این حالت، جای گلایه از وزارت ارشاد وجود دارد که حمایت خود را از نویسندگان دریغ داشته و آنان مجبور به انتخاب شغل دوم شدهاند.
متاسفانه در نگاه اول، از اظهارنظر معاون فرهنگی وزارت ارشاد، بوی تحقیر نویسندگان ایرانی به مشام میرسد که اگر چنین باشد درخور ملامت است و اگر ایشان منظور دیگری داشته است، توضیح در این باره ضروری به نظر میرسد.
پیش از این نیز از سوی مسوولان فرهنگی دولت نهم چنین اظهاراتی شنیده شده که واکنشهای مشابهی را از سوی مطبوعات به همراه داشته است.