کتاب نیوز  شناسنامه

طرح جدید مجلس برای یارانه دولتی کاغذ

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با تاکید بر ضرورت اعطای یارانه به بخش فرهنگ، پیشنهادهایی برای ساماندهی یارانه صنعت نشر (کتاب و مطبوعات) ارائه داد.

به گزارش کتاب‌نیوز، دفتر مطالعات فرهنگی مرکز پژوهش‌ها در پاسخ به درخواست "احمد توکلی" ـنماینده تهران ـ ضمن بررسی میزان اثربخشی یارانه‌ها، پیامدها و اشکالات آن، پیشنهادهای ارائه شده از سوی شورای عالی اقتصاد و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای جایگزینی شیوه اعطای یارانه‌های صنعت نشر را ارزیابی کرد و در نهایت راهکارهای کارشناسی درباره ساماندهی یارانه کتاب و شبکه توزیع آن و نیز یارانه مطبوعات را تشریح کرد.

این گزارش در ابتدا پیشنهاد کرد که در بخش نشر کتاب هر نوع پرداخت نقدی یا غیرنقدی به ناشران حذف شود و اعتبارات برنامه توسعه و نشر و ترویج کتابخوانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، تماما به بزرگترین گروه و در عین حال کم درآمدترین مصرف‌کنندگان کتاب یعنی دانش‌آموزان و دانشجویان اختصاص یابد.

به این ترتیب که نیمی از این اعتبار به صورت بن کتاب در اختیار دانشجویان (در تمامی دانشگاه‌های دولتی، آزاد، پیام نور و ...) قرار گیرد و در همین حال کتابخانه مدارس و دانشگاه‌ها هم تجهیز شود. نیم دیگر نیز به منظور توسعه و گسترش کتابخانه‌های عمومی در اختیار هیات امنای کتابخانه‌های عمومی قرار گیرد.

هم‌چنین پرداخت یارانه به آموزش و پرورش برای پایین نگه‌داشتن قیمت کتب درسی مدارس و دبیرستان‌ها و دفتر تحریر مورد استفاده دانش‌آموزان مانند گذشته ادامه یابد.

این گزارش در ادامه یکی از مشکلات اصلی بخش نشر کتاب را ضعف سیستم توزیع ذکر کرده و افزود: «تخصیص کاربری فرهنگی برای تاسیس کتابفروشی، دفتر نشر و موسسه توزیع – کتاب – در بخش خصوصی بهترین راه‌حل ممکن در این زمینه است که هیچ هزینه‌ای هم برای دولت ندارد.»

در بخش دیگری از این گزارش، یارانه مطبوعات مدنظر قرار گرفته و پیشنهاد شده است که یارانه کاغذ مطبوعات به طور کامل حذف و پرداخت نقدی صرفا به روزنامه‌های محلی و نشریات تخصصی با مخاطب محدود نظیر نشریات ادبی،‌ کودکان، پزشکی، کودکان و... امثال اینها محدود شود.

هم‌چنین باید یارانه نشریاتی که از اعتبارات دولتی استفاده می‌کنند و همین‌طور نشریات عامه‌پسند و زرد حذف شود و در همین حال بخشی از اعتبار برنامه حمایت و ارتقای مطبوعات به اعطای وام و کمک برای تاسیس چاپخانه در استان‌ها و بهبود شبکه توزیع مطبوعات با استفاده از فناوری روز اختصاص یابد.

۱۳۸۶/۰۵/۲۱
 مطالب مرتبط 
چاپخانه‌ی ارشاد به اوقاف واگذار شد
70درصد تخفیف هما برای ناشران خارجی
اعلام ضوابط حضور ناشران داخلی در نمایشگاه کتاب

هم اندیشی
ارسال صفحه به دوستان
چاپ

ادبیاتتاریخ و سیاستدین و فلسفهعلوم انسانیهنرمرجع

بایگانی  
چوبک ‌سبک ندارد / محمد رضا بایرامی
از کارهای چوبک ما به یک کلیت نمی‌رسیم که بتوانیم آن را سبک تلقی کنیم... در کارهای ناتورالیستی‌اش زیاد می‌بینید که در آن سعی می‌کند زشتی‌ها، پلیدی‌ها، پلشتی‌ها و دردهای جامعه را نشان دهد. انگار دارد لجنی را به هم می‌زند که می‌داند به هم زدنش جز اینکه بوی تعفن را در فضا پراکنده کند، ویژگی دیگری ندارد.
۱۳۸۷/۰۵/۱۱
زنده‌باد کتاب‌های ‌جیبی/سیدرضا علوی
دسته‌ی دوم هیچ ترتیبی و آدابی نمی‌جویند و از چیدمان افتضاح کتاب‌ها و بدترین نوع نگهداری و تا کردن صفحات و یادداشت ‌نوشتن در حاشیه‌ی سفید و خط کشیدن زیر سطور و بی‌نظمی در ترتیب کتاب‌ها و استفاده از کتاب‌های پهن و کوتاه به جای غش‌گیر و تلمبار کردن کتاب‌ها روی هم و از این قبیل فروگذار نیستند.
۱۳۸۷/۰۵/۲۲
میان شک و یقین / فاطمه علیزاده
جهان من دگرگون شده است. و من به هر آن‌چه نشانه‌ای از اعتماد داشته باشد، چنگ می‌زنم: چون غریقی به قدسی می‌آویزم. همان‌طور که به همراه یحیی مکی در وقف‌نامه‌اش به مستوره آویخته‌ام...
۱۳۸۷/۰۵/۲۰

بایگانی  
گرگین خان
سید علی موسوی
لحظه‌ی زخمی‌شدن حباب
مجتبی زحمتکش
پاپوش
مجید قیصری
فروشگاه عربی
زکریا تامر
انجمن مخفی / فصل دو
احمد شاکری
بعد از ظهر سگی
فرورتیش رضوانیه
بی‌پناه
آنتوان چخوف / سروژ استپانیان
دعوتی برای نوشیدن چای
یوسف شارونی / حسین سیدی

بایگانی  
آواز خوشت بوی دل سوخته دارد
هوشنگ ابتهاج
پیام دادم و گفتم بیا خوشم می‌دار
شیخ اجل سعدی
و ان یکاد بخوانید و در فراز کنید
لسان‌الغیب حافظ
شبت خوش باد من رفتم
حکیم سنایی
یک لحظه از نگاه تو کافی است
قیصر امین‌ پور

بایگانی  
توافت‌های ایران و خارج
صالح شخصی
نحن معترضون غلیظاً للخلیج الفارسیه
حمید ربیعیان
همچون یک کدوتنبل
محمد جاوید
بررسی ابعاد ادبی"یه توپ‌دارم‌قلقلیه"
رضا احسان‌پور
مترو حیوان نجیبی است
علیرضا لبش

بایگانی  
دومین بزرگترین کتابخانه‌ی دنیا
به بزرگی یک دائرة‌المعارف
خال لب
کتاب لندن

بایگانی  
ستاره‌ای دنباله‌دار، گریزان به آغوشت
مصطفی حسن‌زاده
نشانه
مهران محرمیان
قلپ
نفیسه مرشدزاده
خدا سلام رساند و گفت...
عرفان نظر آهاری

       


پیشنهاد شما
پشت جلد
فهرست
فرم عضویت در خبرنامه‌ی کتاب
فروش اینترنتی "امید و دلواپسی"
بازارچه‌ی کتاب‌های دست دوم
ماهنامه‌ی فرهنگی تحلیلی
انجمن حمایت از قربانیان سلاح‌های شیمیایی
درباره‌ی کتاب‌نیوز
روی جلد | پیشنهاد ما | نقد و نظر | بازارچه | کتابخانه | نقطه سر خط | پیشنهاد شما | دیگران | شناسنامه
کلیه حقوق متعلق است به موسسه « میراث اهل قلم » . باز نشر مطالب با ذکر « کتاب نیوز » بلامانع است.
طراحی سایت، هاست(هاستینگ)، ثبت دامنه - رادکام