
اختصاصی
به گزارش کتاب نیوز، مهدی کلهر مشاور هنری و تبلیغات و رسانه ای رییس جمهور که به همراه جعفری جلوه، معاون سینمایی وزیر ارشاد، میهمان اکبر نبوی در برنامه " نقد یک" بودند با آسیب شناسی عملکرد فرهنگی دولت نهم و نگاه دکتر احمدی نژاد به مقوله فرهنگ ضعف ها و نقاط قوت سینمای ایران را در دوران پس از انقلاب بررسی کردند.
مهدی کلهر که اولین معاون سینمایی وزارت ارشاد در دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی است در پاسخ به سوالی درباره نگاه دولت به مقوله فرهنگ گفت: دکتر احمدی نژاد نگاه ویژه ای به مقوله فرهنگ دارند علی رغم اینکه در یکسال گذشته در مباحث اقتصادی بیشترین فعالیت را داشته اند، اما تعامل ایشان با هنرمندان و اهالی فرهنگ در خور تامل و تقدیر است.
وی با انتقاد از حرکت کند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در یکسال گذشته با توجه به فعالیت های دولت نهم در سایر بخش ها تاکید کرد: بنده همواره از آقای هرندی در مسئولیتشان دفاع کردم ولیکن باید گفت حرکت ارشاد در یکسال گذشته سوپر اسلوموشن بوده است. امروز باید ریتم حرکت را عوض کنیم که با این نگاه و عملکرد فرهنگی متولیان همخوان نیست. این "باید" نیاز امروز جامعه ماست.
کلهر با اشاره به اینکه "طرح و برنامه" عزم و حمایت ملی را در پی می آورد، ضمن انتقاد از عملکرد معاونت سینمایی در یکسال گذشته، افزود: ما امروز با در اختیار داشتن تجربه دوره های مختلف، نیازمند یک حرکت شتابدار در عرصه فرهنگ و بویژه سینما هستیم که به طرح و برنامه نیازمند است. اگر این اتفاق بیافتد عزم و حمایت ملی نیز همراه ما می شود.
مشاور امور تبلیغات و رسانه ای رییس جمهور با اشاره به دیدار اخیر سینماگران با رهبر معظم انقلاب، تصریح کرد: من از بیانات "آقا" 47 مورد راهبردی استخراج کردم که باید گفت نه تنها برای تعالی سینما در کشور کافی است بلکه زیاد هم هست، منتها عزمی جدی برای پیگیری می طلبد.
این مدرس هنر در مراکز آموزش عالی تاکید کرد: باید طلب کرد تا در کارها پیش رفت و متولیان در این حرکت نقش اصلی را ایفا می کند.
اکبر نبوی پرسید "آیا دولت این قول مساعد را می دهد که از فرهنگ حمایت کامل کند و نگاه برنامه نویسان و بودجه ریزان کشور را به این مقوله عوض کند" که کلهر پاسخ داد: تا به امروز هم همین بوده است منتها آقای هرندی تا امروز چیزی از ما مطالبه نکرده است.
مهدی کلهر درباره سهم دولت در امور فرهنگی بویژه سینما گفت: مسئولان باید "نباید" ها را تبیین کنند، وظیفه تعامل میان هنرمند و مخاطب به دولت ارتباطی ندارد که آقای جلوه می گویند در یکسال گذشته هدفمان ایجاد تعامل میان تمامی بخش ها بوده است. وی همچنین در این نشست طرح هایی هم برای معاونت سینمایی ارشاد ارائه کرد.
جعفری جلوه نیز در این نشست با تاکید بر اینکه حل مشکلات یک عزم ملی را می طلبد، گفت: مشکل اصلی را می توان در یک جمله خلاصه کرد؛ " با جیب خالی نمی توان پز عالی داد."
شایان ذکر است معاون سینمایی وزیر ارشاد آمار سینماهای کشور را بین 220 تا 230 عدد عنوان کرد که در برنامه توسعه این معاونت، افزایش تعداد سالن های سینمایی از جمله اولویت های کاری محسوب می شود.
بعد التحریر:
از روابط عمومی معاونت سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به خاطر تماس تلفنی و اصلاح برخی موارد ذکر شده در این گزارش سپاسگزاریم.