کتاب نیوز  شناسنامه

جایزه جهانی "جمالزاده"
جایزه جهانی به نام بنیانگذار داستان نویسی مدرن ایران از سوی هیات امنای چاپ آثار سید محمدعلی جمالزاده از سال 2010 میلادی اعطا می شود.

به گزارش مهر، علی دهباشی سخنگو و عضو هیات امنای چاپ آثار جمالزاده گفت: جایزه جهانی با نام جمالزاده در آخرین نشست هیات امنا متشکل از دکتر ایرج افشار، دکتر باستانی پاریزی و دکتر محمد شکرچی زاده با شرایطی خاص به تصویب رسید.

وی اضافه کرد: این جایزه قرار است هر پنج سال یک بار به یکی از برجستگان فرهنگی ایران یا کشورهای دیگر اعطا شود.

دهباشی افزود: مجموعه کارهای یک دانشمند برجسته در زمینه ایران شناسی، آفرینش کتاب پژوهشی مهم در زمینه ادبیات یا تاریخ ایران، رمانی که مضمون و فضای آن ایرانی و به یکی از زبان های غیرفارسی باشد و بهترین کتاب جدید در تحلیل افکار و نقد ادبی آثار جمالزاده (به هر زبان) از جمله شرایط و ویژگی های این جایزه است. 

وی تصریح کرد: جایزه یک قطعه قالیچه ابریشمی دستباف ایران است که در آن نام محمدعلی جمالزاده و نگاره " یکی بود یکی نبود " نشانه هیات امنا بافته می شود. ضمن این که نخستین جایزه در سالروز درگذشت جمالزاده در سال 2010 اهدا می شود. همچنین انتخاب هر یک از برندگان به دو روش صورت می گیرد؛ رسیدگی به کتاب ها و مدارکی که شرکت کنندگان برای اخذ جایزه ارسال می کنند و رسیدگی به مجموعه کارهای ایران شناسی افرادی که هیات رسیدگی مورد تشخیص قرار می دهد.

 گفتنی است جمالزاده در سال 1355 کلیه درآمدهای خود را از چاپ کتاب ها و دیگر موارد در اختیار دانشگاه تهران گذاشته است. هزینه جایزه نیز از محل درآمد چاپ آثار این نویسنده تامین خواهد شد.

ضمنا بنا به گفته دهباشی، کلیه دست نویس ها و کتاب های جمالزاده از ژنو به تهران منتقل شده و کتابخانه جمالزاده نیز در جایگاه مخصوصی در کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران قرار گرفته است که روزانه مورد بازدید علاقه مندان قرار می گیرد.

به گزارش مهر، آخرین اقدام هیات امنای چاپ آثار جمالزاده، احداث یک خوابگاه دارای 250 اتاق بوده که به نام " خوابگاه دختران جمالزاده " در خیابان کارگر شمالی به دختران دانشجوی شهرستانی اختصاص یافته است.

۱۳۸۵/۰۳/۲۲
 مطالب مرتبط 

هم اندیشی
ارسال صفحه به دوستان
چاپ

ادبیاتتاریخ و سیاستدین و فلسفهعلوم انسانیهنرمرجع

بایگانی  
فلسفه به روایت کربن/ انشاءلله رحمتی
او مسیحیت را به خوبی می‌شناسد و شناخت خوبی از فلسفه‌ی غرب دارد... کربن خود را مورخ فلسفه‌ی ابن‌سینا نمی‌داند، بلکه تلاش می‌کند تا به تعبیر خود ارتباطی وجودی با ابن‌سینا برقرار کند، یعنی می‌خواهد ببیند ابن سینا برای انسان امروزی چه حرفی دارد.
۱۳۸۷/۱۰/۰۲
40سال ذلت / استاد شهید مرتضی مطهری
همین‏ علی بن ابیطالب که ما اظهار تشیع او را می‏کنیم و نسبت به او حساسیت‌های‏ بی‌معنی و دروغین نشان می‏دهیم فرمود: اگر یک مرد مسلمان با شنیدن این خبر دق کند و بمیرد، سزاوار است و مورد ملامت نیست... شمر 1300 سال پیش مرد، شمر امروز را بشناس... الآن فقط یهودیان مقیم امریکا روزی یک میلیون دلار به اسرائیل کمک می‏کنند.
۱۳۸۷/۱۰/۱۱
حدیث راه پرخون / حبیب احمدزاده
شما را دعوت می‌کند که در عمق ظلمت رها شوید. دیگر تاریکتر از این نمی‌شود. در لحظه لحظه‌ی مطالعه‌ی کتاب، این کلمات را با خود واگویه خواهید کرد: دیگر تاریکتر و خوفناکتر از این موقعیت را نمی‌توانم تصور کنم؛ ولی باز چند جمله جلوتر... تمامی تصوراتتان در هم می‌شکند. خورد می‌شوید. نابود می‌شوید...
۱۳۸۷/۱۰/۰۱

بایگانی  
مجازات
استفان لاکنر / اسدالله امرایی
قلم دزفولی
مرجان فولادوند
هیاهوی بسیار برای هویج
لازار لاژین / منوچهر محبوبی
کلاغ آخر از همه می‌رسد
ایتالو کالوینو / اعظم رسولی
اجرت
پرسیوال اورت / اسدالله امرایی
نفر چهارم
جان راسل / محسن حدادی
چند روایت معتبر درباره‌ی برزخ
مصطفی مستور
ساعت خواب
سید علی موسوی

بایگانی  
فرازهای انتهای داستان‌
امید مهدی‌نژاد
شورى فکنده در همه عالم نواى تو
ناصر مکارم شیرازی
کمی نگاه کن ای ماه پشت ابر
محمدسعید میرزایی
سوختگان غمت با غم دل خرمند
فؤاد کرمانى
حرم از سوز صاحبخانه سوخت
محمدحسین غروی اصفهانی

بایگانی  
دانشگاه ‌برزخ!
زهرا دُری
از طرف دیگر
زینووی پاپرنی / منوچهر محبوبی
خواجــــه پیشی
سعید سلیمانپور (بوالفضول ‌الشعرا)
شوهر کامپیوتری
ابوالفضل زرویی نصرآباد
مرگ تدریجی یک آبگوشت بزباش
رویا صدر

بایگانی  
کتابخانه‌ای در بزرگترین جزیره
شیخ بهایی در ملک
دفاع به روایت ارتش
بوی جوی مولیان

بایگانی  
کفشداری یازده؛ روبروی گنبد سبز
محبوبه سربی
ما چهار زن داریم
حامد هاشمی
ماندن در مدار تو
نفیسه مرشدزاده
به خیال خودم کسی شدم
محسن حاجی کریمی ساری

       


پیشنهاد شما
پشت جلد
فهرست
فرم عضویت در خبرنامه‌ی کتاب
صلی‌الله علیک یا اباعبدالله/ ویژه
فروش اینترنتی "امید و دلواپسی"
بازارچه‌ی کتاب‌های دست دوم
پژوهشکده فرهنگ و معارف
ماهنامه‌ی فرهنگی تحلیلی
انجمن حمایت از قربانیان سلاح‌های شیمیایی
درباره‌ی کتاب‌نیوز
روی جلد | پیشنهاد ما | نقد و نظر | بازارچه | کتابخانه | نقطه سر خط | پیشنهاد شما | دیگران | شناسنامه
کلیه حقوق متعلق است به موسسه « میراث اهل قلم » . باز نشر مطالب با ذکر « کتاب نیوز » بلامانع است.
طراحی سایت، هاست(هاستینگ)، ثبت دامنه - رادکام